VER
WARMING

V

DIENST: VERWARMING

Vervangen, vernieuwen of installeren van uw verwarmingsinstallatie? Chauffa Technics is de partner waar u naar op zoek bent.
Het plaatsen van centrale verwarming is onmisbaar in elk nieuwbouw- of renovatieproject. Een goede installatie zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in uw pand. In de meeste gevallen zorgt het ook voor warm sanitair water.

Advies op maat

De manier waarop uw woning wordt verwarmd, heeft een grote impact op de kostprijs en het comfortgevoel. Welke centrale verwarming u moet kiezen, zal afhangen van de gewenste cv-ketel en de verwarmingstoestellen.

Soorten verwarmingstoestellen


  • Radiatoren
  • Vloerverwarming
  • Muurverwarming
  • Luchtverwarming
  • Convectoren

Veelgestelde vragen

Dit wordt bepaald door de soort brandstof:
Gasketel (vanaf 20 kW): tweejaarlijks.
Stookolieketel (vanaf 20 kW): jaarlijks.
Vaste brandstof (alle vermogens): jaarlijks.

1. Hoogrendementsketels.

Hoogrendementsketels werken op aardgas of mazout (stookolie) en hebben een hoger rendement ten opzichte van de conventionele gasketel.Prijs verbruik: goed.2. Condensatieketels.

De condensatieketel is de nieuwste generatie verwarmingsketels waarmee gestookt kan worden op aardgas of stookolie. Prijs verbruik: Zeer goed3. Warmtepomp verwarmingsketel.

Verwarmingsketel in combinatie met warmtepomp Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de nabije omgeving. Prijs verbruik: Uitmuntend4. Zonneboiler.

Een zonneboiler bestaat uit grote collectoren die in de tuin of op het dak geplaatst worden. Prijs verbruik: Uitmuntend

Dit is afhankelijk van het merk en type van de cv-ketel, uw stookgedrag en de staat/conditie/onderhoudsgeschiedenis van de ketel. De economische levensduur van een ketel varieert van 12 tot 15 jaar.

Als u een energiezuinige verwarmingsinstallatie plaatst, kunt u in aanmerking komen voor premies van de overheid:

www.vlaanderen.be

Na de uitvoering van alle erkenningsplichtige werken ontvang je van de erkende technicus volgende documenten:
Keuring voor eerste ingebruikname: keuringsrapport en verbrandingsattest.
Onderhoud: reinigings- en verbrandingsattest Verwarmingsaudit: verwarmingsauditrapport

De energieprestatie van een verwarmingstoestel is te herkennen aan het energielabel, gaande van A tot G. Een toestel met een A-label is het meest energiezuinig. Deze regeling is opgenomen in de Europese EcoDesign-richtlijn. Meer informatie hierover vind je terug op:www.energiesparen.be

Kan ik de kosten van het onderhoud van mijn stookinstallatie inbrengen in de belastingen?

Ja, elk nieuwe verwarmingsketel moet gekeurd worden vóór de eerste ingebruikname, ongeacht het nominale vermogen (dus ook toestellen met een vermogen van minder dan 20 kW). Een nieuw centraal stooktoestel mag enkel in gebruik genomen worden als het keuringsrapport dat uitdrukkelijk toestaat.